2009-01-13 15:30:48• hírek • Parajdi Andrea

Fontos az elővigyázatosság

Tavaly tizenkét alkalommal nyújtottak be ingatlanügynökségeket érintő reklamációt a Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz. A hatóságok idén is óva intik az ingatlanvásárlás előtt álló személyeket.

Ha ingatlanvásárlásra adjuk a fejünket, mindenképpen érdemes körültekintőnek lenni- hangsúlyozta keddi sajtótájékoztatóján Rus Lucian, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelő-helyettese.

Mint mondta, az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal a nemrégiben bevezetett új szabályozásának értelmében, szélesebb körben kell tájékoztassa a fogyasztókat. A szóban forgó ingatlanról, vagy területről az ingatlanirodák kötelesek minden információt kiszolgáltatni az érdeklődőknek, még a szerződéskötést megelőzően.

Tájékoztatniuk kell ügyfeleiket az ingatlantípus piaci áráról, az érintett városrészen tervezett fejlesztésekről, az ottani hátrányokról és hiányosságokról, a lehetséges zajforrásokról, a terület nedvességéről, szennyezettségéről, illetve az esetleges árvíz-, vagy omlásveszélyről. A vásárlónak minden esetben tisztában kell lennie azzal, hogy az ingatlan megvétele után milyen költségekre számíthat még. A Fogyasztóvédelmi Hivatalnál jelentett reklamációk alapján akár 30000 lej kifizetésére is kényszerülhetnek a szabálysértő ingatlanügynökségek.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a bankszolgáltatások, főként a hitelfelvételek kapcsán rendkívül fontos az elővigyázatosság, hiszen ilyen irányú reklamációk is szép számmal akadnak. A hitelfolyósítást követően a fizetendő kamat nem várt megnövekedése, illetve a részletfizetési összeg megemelése miatt tettek panaszt a fogyasztóvédelemnél. A bankok 5000-50000 lejig terjedő büntetéssel sújthatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: